Norsk English Türk

Turistinfo og utflukter

Generell turistinformasjon om Tyrkia:

Visum koster 20€ og betales ved ankomst Tyrkia - umiddelbart før passkontroll. Ha derfor noe euro i kontanter når du kommer. 

Både euro og dollar er gangbar mynt - lett å bruke eller veksle. Det er heller ingen problemer med å få vekslet norske kroner. Det er mange minibanker hvor du får kjøpt euro, dollar eller tyrkisk valuta.

Den lokale valutaen er nye tyrkiske lire (YTL). 1 YTL = ca 4,50 NOK.

 

Synes du denne informasjonen er mangelfull og gjerne vil ha svar på noe annet, ta kontakt med oss. Det kan godt tenkes andre lurer på det samme. Da legger vi mer info inn på denne siden - i tillegg til at du får det på mail.

 

Du kan også lese mer om Tyrkia på disse eksterne sidene:

 

Utflukter:

I SIDE hvor du bor den siste tiden, er det et stort lokalt tilbud av Utflukter; Båt-turer med eller uten dykking, rafting, jeepsafari, turer til historiske severdigheter og helt spesielle naturområder som Kappadokia og Pamukkale ("bomullsfjellene"). På linken All About Turkey finner du de siste stedene ytterligere beskrevet. 

Men siden vi jobber med havskilpadder - reptiler, er kanskje noen interessert i å se mer av dette. Tyrkia har et utrolig rikt dyre-liv; 120 pattedyr, 439 fugler, 345 fisker og altså -130 forskjellige reptiler (Ant. amfibier skal jeg komme tilbake til..)

 

Taurusfjellene strekker seg øst-vest i hele landet og ligger som en rygg langs hele den Tyrkiske Riviera. Elver renner ned fra fjellene, gjennom skogene og flatlandet før de munner ut i Middelhavet. Langs disse elvene kan det være mange "godbiter" for interesserte.

Vi vet om spesielt en elv som ligger ca 1-2 t m bil fra Kizilot:
Etter å ha kjørt av fra hovedveien, kommer man først til en landsby, så en til. Man følger elven videre oppover og kan stoppe der man ønsker. Veien er god å kjøre på helt til man kommer fram til en gammel "skyss-stasjon" - og da mener jeg virkelig gammel - ca 3000 år Her ligger en svær ruin fra Romertiden som en del av Silkeveien. Elven renner ved siden av ruinen og skogen er stor, varm lys og stille. 

Det lønner seg ikke å kjøre videre inn/oppover - vel kanskje et stykke, men ikke mer... Veien stopper nesten opp og deler seg i mange forskjellige kjørespor og det er så og si umulig å vite hva som egentlig er vei. 

Du kan leie jeep selv (ca 300kr dagen, men disse er i SIDE) eller vi kan arrangere Safari i små grupper - alt ettersom det er interesse. Reiser dere på egenhånd, kan vi evt avtale guide i den siste landsbyen.. Det kan være greit å ha lokalmann ventende på siden, mens du leter rundt :-)

 
Hjem | Ta kontakt | © Green Power, 2010
Webdesign av Zigma | Logg inn